Welke looptijd van mijn website / shop lease kan ik het beste kiezen?

Om een verstandige keuze te maken in de looptijd van uw contract is het van belang om te weten welke invloed de looptijd heeft op uw website /shop. Tezamen met de looptijd van het contract hangt het slottermijn. Graag leggen we dit aan u uit zodat u een verstandige keuze kunt maken voor uw looptijd.

Welke invloed heeft de looptijd?

De looptijd van uw leasecontract wordt altijd uitgedrukt in maanden, door een langere looptijd te kiezen, verlaagt u de maandelijks te betalen termijnen. De financiering wordt bij een langere looptijd minder snel afgebouwd. Nadeel van een langere looptijd is dat u langer financiert met als gevolg dat u meer kredietvergoeding betaalt, deze betaalt u immers per jaar over het gemiddeld geïnvesteerd vermogen. Echter hangt de looptijd ook samen met het slottermijn dat u kiest. Soms is het verstandiger om een langere looptijd te kiezen zonder slottermijn, dan een korte met een hoog slottermijn.

Welke looptijd is het verstandigst?

Een verstandige keuze voor de looptijd van een leasecontract is afhankelijk van veel factoren. We geven u graag tips, zodat u een verstandige keuze kunt maken. De looptijd is vooral afhankelijk van de economische levensduur van de auto. Bij occasions (tweedehands auto’s) kiezen ondernemers meestal voor een iets kortere looptijd, de auto heeft immers al een heel stuk afgeschreven. Bij een nieuwe personenauto of bedrijfswagen kan 60 maanden zonder slottermijn wel handig zijn. U schrijft dan de financiering net zo snel af als de afschrijving die u van de Belastingdienst boekhoudkundig mag doen. Het verstandigste is om als eerste het slottermijn eruit te halen, hierdoor verlaagt u het gemiddeld geïnvesteerde vermogen waarover u de kredietvergoeding betaalt per jaar. Is het maandbedrag nog altijd ruim passend binnen uw budget? Verkort dan de looptijd naar een maandbedrag dat u maximaal maandelijks kunt missen. Door uw maandtermijn op deze manier te verhogen, wordt het leasen goedkoper. U betaalt door het verwijderen van het slottermijn en verkorten van de overeenkomst, minder kredietvergoeding.

Eerder stoppen

Mocht u eerder willen stoppen om wat voor reden ook, dat kan. Echter: U dient dan het resterende bedrag van de looptijd in 1 keer te voldoen.